Erfgoed in Turkije

Het Erfgoed in Turkije-project is voortgekomen uit het Heritage, Tourism and Hospitality, International Conference 2014, dat plaatsvond in Istanbul, en de wens van Jeroen Gankema, Hoofd Pers en Culturele Zaken van het Nederlands Consulaat-Generaal in Istanbul, om in het kader van dat congres ook aandacht te besteden aan Nederlands erfgoed in Turkije.

Mede-organisator van het congres, Karin Elgin-Nijhuis (Elgin & Co.) pakte deze wens op en vond Nynke de Roest, Sanne Obdeijn en Romy Logtenberg, studententen aan de opleiding HTRO (Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs aan de Saxion Hogeschool in Deventer, bereid haar te assisteren bij een eerste opzet voor een themawandeling en deze website voor Nederlandse toeristen.

Deze website, inclusief de beschrijving van de wandeling, zal altijd werk-in-uitvoering blijven: aan optimalisering van de informatie en de presentatie wordt voortdurend gewerkt. Uw feedback is van harte welkom.

Met hartelijke dank aan...

Consul Robert Schuddeboom en Jeroen Gankema (Nederlands Consulaat-Generaal in Istanbul), Karin Schuitema (Nederlands Instituut in Turkije) en journalist Marc Guillet voor hun gastvrijheid en ondersteuning. 
 

Tekst & Beeld

Deze website werd ontwikkeld door Elgin & Co. en bevat bijdragen van Hakan Elgin en Karin Elgin-Nijhuis, Nynke de Roest, Sanne Obdeijn en Romy Logtenberg; Yvonne Glasbergen; Gerard van Keken, het Nederlands Consulaat-Generaal in Istanbul, het Rijksmuseum in Amsterdam, Titia Ex.

De sectie bronnen en literatuurverwijzingen geeft een overzicht van alle bronnen die zijn geraadpleegd ten behoeve van het Erfgoed in Turkije-project en deze website en suggesties voor hen die zich verder willen verdiepen in de geschiedenis die Nederland en Turkije delen. 

 

Redactieadres

Karin Elgin-Nijhuis
Elgin & Co.
2e De Carpentierstraat 197
2595HK Den Haag
Nederland
KvK 30161652
T: 070 2154388
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.